Волейболният клуб „Добруджа – 07“ ще направи открита тренировка в Деня на независимостта

Празнични събития, посветени на Деня на независимостта в Добрич

Волейболният клуб „Добруджа – 07“ ще направи открита тренировка в Деня на независимостта

На 21 септември децата на Добрич и техните родители ще имат възможност да се включат във второто издание на фестивала „Хлябът, който ни свързва“, организиран от Община град Добрич, Регионален исторически музей – Добрич и Художествена галерия – Добрич. Началото на фестивала е 10.00 ч., мястото – пл. „Свобода“. Предвидени са експериментални работилници, където всеки посетител ще чуе разказа на аниматорите за ролята и функцията на хляба, ще наблюдава различни демонстрации и възстановки на ежедневни или празнични ритуали и обреди и ще има възможност да участва в тях. В същото време на сцената на пл. „Свобода“ децата от Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Танцова студия „Добрич“ при Младежки център – Добрич с гл. худ. ръководител Александър Александров и пом.-хореограф Юрий Митев и Фолклорен ансамбъл „Златна Добруджа“ с гл. худ. ръководител Коста Георгиев ще допълнят художествената картина на събитието.


На 21, 22 и 23 септември от 09.00 ч. до 18.00 ч. обектите на Регионален исторически музей – Добрич (Археология, Етнографска къща, Дом-паметник „Йордан Йовков“, Музей в Градски парк „Св. Георги“) отварят вратите си за гражданите и гостите на града. На 21 и 23 септември от 10.00 ч. до 17.00 ч. Художествена галерия – Добрич също ще бъде с Отворени врати. Те са посветени и на Европейските дни на наследството „Изкуства и развлечение“ – инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия.

На 22 септември от 10.00 ч. до 12.00 ч. в Зала УСШ Волейболният клуб „Добруджа – 07“ ще направи открита тренировка. Всеки, който пожелае, може да се включи в тренировката и да усети духа на легендарните ни момчета.

За най-малките на 22 септември от 11.00 ч. в Държавен куклен театър „Дора Габе“ е предпремиерният спектакъл „Вълкът и седемте козлета“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“. Драматизацията е на Теодора Попова – Лазарова, постановката на Даниела Христова, участниците саТеодора Желева, Росен Радев, Валентин Иванов.