Втори в турнир „Тодор Хънков“ финишираха хандбалистите

С две победи и загуба започнаха предсезонната подготовка добричлии

Втори в турнир „Тодор Хънков“ финишираха хандбалистите

Мъжкият хандбален отбор на „Добруджа“ изигра първи контролни срещи от предсезонната подготовка, осигурили му второто място в мемориалния турнир „Тодор Хънков“. Надпреварата се състоя в Бургас, където е преминала голяма част от кариерата на бившият национален вратар и треньор. В състезанието се изявяваха шестте най-добри тима от предното първенство в „А“ РХГ.


Добричлии придобиха право да играят на финала, след като завършиха първи в предварителната си група след успех над съставите на „Чардафон“ /Габрово/ - 22:18, и „Осъм“ /Ловеч/ - 21:19. В пряк сблъсък за трофея добричлии се изправиха срещу шампионите от „Локомотив“ /Варна/. В предварителната фаза „железничарите“ преодоляха съпротивата на съгражданите си от „Спартак“ и домакините от „Фрегата“ /Бургас/. Съставът от морската столица прояви повече агресия и разнообразие в двете фази на играта, за да спечели срещу добруджанци с 43:37, а с това и първата позиция в турнира.

Трети завършиха представителите на „Спартак“ /Вн/, изтръгнали успеха след изпълнение на дузпи срещу „Осъм“ /Лч/. А в спор за петото място "Чардафон" /Гб/ надигра "Фрегата" /Бс/. Шампионите получиха купа за първото място, с каквито бяха наградени и останалите отбори в призовата тройка. С индивидуален приз бе удостоен хандбалистът на „Добруджа“ Илиян Денев – за най-полезен състезател в надпреварата.