Юнайтед и Бербатов ще преговарят за продължаване на договора

Манчестър Юнайтед е готов да предложи нов договор на звездата Димитър Бербатов още този месец. Деветката на „червените дяволи” и неговия мениджър Емил Данчев обаче настояват за 2-годишен контракт с 50-процентно увеличение на заплатата.

Юнайтед и Бербатов ще преговарят за продължаване на договора
Съвсем скоро двете страни ще започнат преговори за дългоочакваното удължаване на контракта на българина, съобщи авторитетният сайт Goal.com. Настоящият договор на нападателя с английския шампион изтича през юни 2012 година и все още не е подновен. Деветката на „червените дяволи” и неговия мениджър Емил Данчев настояват за 2-годишен контракт с 50-процентно увеличение на заплатата - от сегашните 80 000 паунда на седмица на 120 000 паунда.

Ако сър Алекс Фъргюсън и клубът приемат това условие, то голмайсторът на Англия ще получава по почти 14 милиона лева годишна заплата.

Напоследък Бербатов е замразен на резервната скамейка на Юнайтед. Мениджърът на „червените дяволи” все пак призна, че ще разчита на звездата си, но чак когато цикълът от мачове стане по-сгъстен. Българинът бе желан това лято от много европейски клубове, като най-сериозен бе интересът от страна на Пари Сент Жермен.

В настоящия договор на острието има клауза, според която Юнайтед може да го продължи с още 12 месеца и то без да пита футболиста за това.