Балчиклии преодоляха аматьори за Купата на България

На 1/16-финалите черноморци се изправят у дома срещу „Витоша“ /Бистрица/

Балчиклии преодоляха аматьори за Купата на България

Футболният тим на „Черноморец“ /Балчик/ си проправи безпроблемно път до 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Избраниците на треньора Георги Иванов /Геша/ не срещнаха особени проблеми при гостуването на аматьорския ФК „Върбица“ от кърджалийското село Бенковски. Гостите от Белия град контролираха събитията на терена и закономерно надделяха с 4:1.



Балчиклии поведоха в резултата в края на първото полувреме чрез Калоянов. За изненада дори и на домакинските привърженици, състезателите на „Върбица“ се добраха до изравнително попадение малко след почивката. След 1:1 черноморци вдигнаха оборотите и до средата на втората част дръпнаха с 3:1 след точни завършващи удари на Михайлов /57/ и Стефанов /70/. Три минути преди края на двубоя Краев от домакините си отбеляза автогол, с което бе фиксиран крайният резултат.

В 1/16-финалната фаза на надпреварата „Черноморец“ /Бч/ приема у дома елитния „Витоша“ /Бистрица/. Срещата между съперниците е нарочена за 26 септември /четвъртък/.

Заключителните мачове от този първи кръг на турнира за купа „България“ са днес, като от 16,00 ч. състава на „Добруджа“ излиза на стадион „Дружба“ срещу втородивизионния „Локомотив“ /София/.