Над 6 000 трайно безработни жители на Добрич плащат здравните си осигуровки сами

6 897 трайно безработни добруджанци са декларирали пред Националната агенция за приходите в Добрич, че ще плащат здравните си вноски сами, като са подали декларация Образец 7.

Над 6 000 трайно безработни жители на Добрич плащат здравните си осигуровки сами

Това съобщават от пресцентъра на приходната агенция, откъдето посочват, че обслужените клиенти на  НАП в Добрич  до началото на месец септември са 67 012.
Броят на приетите и обработените годишни данъчни декларации до настоящия момент е  21 031, като за същия период на изминалата година техният брой е 20 480. 13 277  физически лица са декларирали доходите си пред НАП в Добрич от началото на годината, а броят на юридическите лица, които се декларирали печалбата си пред приходната агенция са  7 373.

16 530  е общият брой на издадените удостоверения от местния офис на приходната агенция, като близо 6 хиляди са удостоверенията за наличие или липса на задължения.

От НАП в Добрич напомнят на гражданите и фирмите, че имат възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред Агенцията с годишната декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация. Формулярът се приема до 30 септември за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.