Неизвестни факти за Чарли Шийн, който днес навършва 54

Актьорът Чарли Шийн се ражда на 3 септември 1965 г. в Ню Йорк, а по повод днешния му рожден ден ви представяме някои по-малко известни факти за скандалното момче на Холивуд.

Неизвестни факти за Чарли Шийн, който днес навършва 54

През 80-те години Шийн учи в гимназия в Санта Моника, като още от онова време негови приятели са бъдещите кинозвезди Шон Пен и Робърт Дауни-младши.
Чарли е доста добър на бейзбол. Уменията си той демонстрира във филма "Висша лига" (1989). По мнението на тези, които го познават, като професионален бейзболист Шийн би бил не по-малко известен отколкото като актьор.

Веднъж Чарли не спал 48 часа, за да влезе в кожата на героя си от филма, който снимал - изтощен и смачкан типаж.

Шийн е кръстник на Уинона Райдър. Тъкмо той измисля псевдонима й Райдър, докато слушал песента на The Doors "Riders on the Storm" ("Ездачи на бури"). Когато Чарли й се обадил и й казал какво име й е измислил, Уинона изпаднала във възторг. От следващия ден тя вече се представяла като Уинона Райдър. Дотогава била Уинона Хоровитц.

Вярвате или не, скандалджията Шийн е автор на поетична стихосбирка, озаглавена "Моят душевен мир" и публикувана през 1988 г.

Чарли отхвърля предложението да изиграе главната роля в "Неприлично предложение" (1993) с Деми Мур и продуцентите вземат на негово място Уди Харелсън. Мотивът на Шийн, чиито приятелки са все порно-актриси, бил, че... ролята е неприлична.

Шийн е запален по татуировките, като има по тялото си поне десет. Сред по-интересните от тях са горяща цигара "Малборо" и електрически скат.

Чарли е от малкото холивудски звезди, които признават, че са влезли във филмовия бизнес с връзки. "Ако не беше баща ми Мартин Шийн, никога нямаше да пробия. Е, с течение на времето са поочупих, но в началото не ставах и за чеп за зеле. Брат ми Емилио Естевес е много по-талантлив", казва Чарли.

Чарли Шийн става дядо на 48 години, когато през 2013 г. най-голямата му дъщеря Касандра ражда момиченце, наречено Луна. 

Източник: edna.bg