Сърби и косовари се скараха заради миски

Нов скандал избухна между сърби и косовари, след като се оказа, че по време на подготовката на конкурса за красота Мис Вселена сръбската и косовската представителки са се сприятелили и дори са публикували в социалните мрежи снимки, на които демонстрират особена близост.

Сърби и косовари се скараха заради миски
Мис Сърбия Аня Саранович и Мис Косово Афердита Дрешай явно са надушили балканския си манталитет и доста са се сближили по време на подготовката на конкурса Мис Вселена, който ще се проведе на 12 септември в Сао Пауло.

Приятелските им отношения, който се виждат от публикувана от Афердита снимка във Facebook, обаче никак не се нравят на хората в двете страни, която ясно се вижда от нарастващото недоволство във враждуващите страни.

Косоварите веднага скочиха да припомнят на красивата си сънародничка кръвопролитията в родината ?, причинени от сърбите, а от Белград побързаха да атакуват своето момиче и да я обвинят, че признава независимостта на Косово.

За разлика от Афердита, която упорито не маха снимката от профила си в социалната мрежа, 21-годишната русичка Аня направи нарочно изявление, в което подчертава, че смята Косово за неделима част от родината си, наричайки страната „сръбския Йерусалим".