Модерен прикачен инвентар, пръскачки и товарачи представи „Римекс” на панаира в Добрич

„Римекс 1 - Холдинг” получи наградата на „Добрички панаир” за търговско представителство на провелото се през тази седмица агро изложение. Фирмата представи на панаира в Добрич трактори от ново поколение, с които Добрич Онлайн вече ви запозна. Новите модели трактори „Case IH” са мощни, икономични и екологични, но сами по себе си не могат да вършат работа без съответния прикачен инвентар.

Модерен прикачен инвентар, пръскачки и товарачи представи „Римекс” на панаира в Добрич
На завършилото Международно специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него" Римекс представи 3 световни лидери при почвообработващите машини – Vaderstad, Kverneland и Salford.

Характерното за машините на шведската марка Vaderstad е, че са високо производителни, напрактика без ограничения на работната скорост. За много кратко време те могат да извършат необходимите операции. Това се отнася както за сеялките, така и за почвообработващите машини от тази марка.

Сеялките на Vaderstad вече са много добре познати в Добрич и региона. Те са на българския пазар от над 5 години, като за това време са доказали своите преимущества. Vaderstad предлага сеялки за директна и полудиректна сеитба. Те дават възможност на фермерите непосредствено след жътвата на пшеница, само с минимална обработка да влязат и веднага да засеят рапицата. Сеялките с марката Vaderstad са с голяма точност и много прецизни по отношение на полагането на семената.

От почвообработващите машини на Vaderstad на изложението в Добрич фирма „Римекс” представи дисков култиватор модел Carrier и стърнищен комбиниран култиватор Top dawn.

Vaderstad има изключително голяма гама от машини. За това фирма „Римекс” непрестанно се стреми да запознава клиентите си с новостите, главно свързани с по-висока производителност, намаляване разхода на гориво, а от там и ефективно покачване на печалбите на самите земеделци.

Друга марка за прикачен инвентар, показана от „Римекс” през тази седмица, бе Kverneland. В сферата на плуговете Kverneland е световен рекордьор - за декари оран за денонощие.

В Добрич бяха представени няколко модела плугове, които са оборудвани с много добри системи за защита, със система за промяна на работната широчина и захват на съответния плуг. Бе представена 12-редовата сеялка модел Optima – сеялка за точна и прецизна сеитба, доказала качествата си, която дава много добри посеви и добиви на клиентите на Римекс.

Производствената гама на Kverneland е изключително голяма – култиватори, плугове и всичко останало, което е необходимо за селското стопанство.

p9020043_600_02От 3 години „Римекс” представя още една марка - канадската Salford. Стърнищните култиватори Salford са с изключително здрави и мощни работни органи, които могат да достигнат работна дълбочина до 40 см. Те идеално заменят орането като технологичен процес. С този култиватор може да се влезе непосредствено след жътвата, да се извърши съответното култивиране и да се подготви на много добра дълбочина почвата за сеитба на рапица.

Друга машина на Salford, която „Римекс” представи на изложението в Добрич бе добре познатата на българския пазар дискова брана. Тя е с много добро лагеруване на дисковите секции, позволява различно лагеруване на ъгъла на атака, с възможност за достигане на голяма дълбочина. Всичко това води до перфектно качество на обработката на почвата.

И тъй като на един панаир няма как да бъде изложена пълната гама на тези три фирми, Римекс редовно организира демонстрации на техника, както и посещения на клиенти при самите производители.

Традиционно на панаира в Добрич бяха представени и машините от френската марка Tecnoma – европейският лидер в производството на пръскачки, от най-малките до самоходните. В съвременнното земеделие е все по-важна обработката на посевите с необходимите препарати в строго определено време, на големи площи, с много точна дозировка. Тези пръскачки дават възможност на фермерите да изпълнят необходимите агрохимически мероприятия. Пръскачките Tecnoma са с големи резервоари за химически препарати – до 5 000 литра, и са много прецизни, което е важно по отношение на дозировката.

Бяха демонстрирани и телескопичните товарачи Merlo (на снимката вляво) – техника, която се използва в тила на селското стопанство, в складовите помещения на фермерите. Тази техника служи за прибиране на продукцията в складовете. Товарачите Merlo са много надеждни и удобни, конкурентни в ценово отношение, с големи възможности като дължина на телескопите и височина на товарене. Всичко това ги прави все по-предпочитани на българския пазар.

Представенета на панаира техника може да откриете в офисите на фирма Римекс.
 
12-редовата сеялка модел Optima на Kverneland12-редовата сеялка модел Optima на Kverneland 
 
Пръскачка TecnomaПръскачка Tecnoma