Кметът на Каварна получи благодарствен плакет от Българската федерация по бадминтон

До 29 август състезатели от националния отбор на България по бадминтон са на подготвителен лагер в спортна зала „Олимпиада“ в Каварна, който е воден от спортния директор на Българската федерация по бадминтон Орлин Цветанов.

Кметът на Каварна получи благодарствен плакет от Българската федерация по бадминтон

Кметът на Община Каварна Нина Ставрева е поздравила лично бадминтонистите и треньорите на една от редовните им тренировки, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. От името на д-р Володя Златев, председател на Българската федерация по бадминтон, Ставрева е получила благодарствен плакет „За активен принос и заслуги за развитието на бадминтона в община Каварна“.
Треньорът на националния отбор по бадминтон е най-титулуваната  бадминтонистка на България Петя Неделчева, която е достигала върховото трето място в световната ранглиста. Тренировките на подготвителния лагер в Каварна се водят и от първата европейска шампионка на България по бадминтон - Диана Колева, която е треньор и на националния отбор в Шотландия. В тренировките на лагера в Каварна участие взимат първата ракета на България - Димитър Янакиев и бадминтонисти от други страни. От лагера отсъстват някои от състезателите на националния отбор, поради участието им в световното първенство по бадминтон в Базел, Швейцария.