Две детски заведения в Добрич станаха жертва на вандалски прояви

Детска ясла №6 „Първи юни“ и Детска градина №20 “Радост” са станали жертва на вандалски прояви, съобщиха от Община Добрич.

Две детски заведения в Добрич станаха жертва на вандалски прояви

По-рано днес от местната администрация публикуваха снимки на новия облик на Детска ясла №6 „Първи юни“ по ул. „Васил Петлешков“. Там ремонтните дейности са на привършване, но вече има повреден с камък стъклопакет, както и изцапана мазилка със следи от мръсна топка. 


С нов облик е Детска ясла “Първи юни” в Добрич

На Детска градина №20 “Радост”, на ул. „Христо Ботев“ 54, е повредена новата ограда. Работниците в момента я довършват, но новите части са със следи от удари, огънати, с извадени и изкривени елементи. Очевидци са споделили, че това е дело на подрастващи деца на възраст от 12 до 15 години. Работниците са разказали за група тийнейджъри, които пречат на работата им, като изключват уредите от разклонителите и бягат, смеейки се.

“Скъпи родители,

За 95% процента от случаите на вандализъм са виновни подрастващите. Община град Добрич се обръща към Вас за подкрепа и съдействие за справяне с проблема с вандализма в нашия град. Всички ние искаме да живеем в красив, уреден град и се радваме на всички нови придобивки. Нека ги опазим заедно! Говорете с децата си!”, призоваха от Община Добрич.