Представят електрическите автобуси KARSAN JEST в Добрич

Инициативата е свързана с плановете на общинско дружество „Градски транспорт Добрич“ ЕООД да модернизира автопарка и промени облика на предлаганата услуга.

Представят електрическите автобуси KARSAN JEST в Добрич

На 22 август 2019 официалният вносител на автобуси KARSAN в България ще представи в гр. Добрич електрически автобус KARSAN JEST. Представените автобуси са с малки размери, подходящи са за ненатоварени и довозващи линии в големите градове, както за и основни линии в по-малки населени места. Изключително подходящ за шумните и замърсени градски условия, предвид нулевите емисии.  Капацитет им е 22 – 25 места, според конфигурацията и използваните батерии. Оборудвани са електрически управляема двукрила врата за пътническият салон с ширина 1200 мм., лесен достъп до салона, височина на стъпалото само 270 мм от земята, рампа за инвалидни колички, климатик, usb за зареждане на телефон, таблет и др. устройства.



Karsan Jest е производство на KARSAN и германския концерн BMW.

Електрическите автобуси ще се представят в двора на дружеството/ ул. войвода Димитър Калъчлията № 8, старото тролейбусно депо/, като ще има възможност желаещите да се качат в превозното средство и да го управляват. Вратите на дружеството са отворени за всички желаещи да присъстват.  

Начален час на проявата 11,30 на 22 август 2019 г.