Сестрите от Първо вътрешно отделение на МБАЛ – Добрич са оттеглили молбите за напускане, заплатата им ще бъде увеличена

Кризата с молбите за напускане на медицински сестри от Първо вътрешно отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е преодоляна, съобщиха от лечебното заведение.

Сестрите от Първо вътрешно отделение на МБАЛ – Добрич са оттеглили молбите за напускане, заплатата им ще бъде увеличена

Медицинските сестри ще оттеглят молбите си за напускане. Това е станало ясно днес след среща, инициирана от изпълнителния директор на болницата д-р Светозар Байчев. На нея медицинските лица са коментирали голямата натовареност на персонала в Първо вътрешно отделение. Подчертана е била и липсата на достатъчно специалисти, като такива не са назначавани от две години.



Молби за напускане са подали шест сестри от Първо вътрешно отделение на МБАЛ - Добрич

По време на разговора  и двете страни са проявили разбиране и взаимни отстъпки. Д-р Байчев е уверил медицинските специалисти, че до 1-2 месеца се очаква да бъдат предприети мерки за промяна на работната заплата на здравните работници.

Директорът на болницата е уверил, че ще съдейства във всички отношения за подобряване на работата в Първо вътрешно отделение и за нормализиране условията на труд.  От своя страна медицинските сестри  са уверили, че ще оттеглят молбите си за напускане.