С нови надежди за ново начало стартират добруджанци

Четири отбора от Добричка област кръстосват шпаги в Североизточна трета лига

С нови надежди за ново начало стартират добруджанци

Новото първенство в Североизточна трета лига започва днес с очаквания и надежди за нещо по-добро и съзидателно по терените в третото ниво на футбола в тази част от България. В пълна степен казаното е валидно за отбора на „Добруджа“, който навръх 100-годишнината на клуба няма много поводи за гордост и радост. Дали поради управленски решения или други фактори, „жълто-зелените“ са принудени през есента да спорят при аматьорите. Добричкият тим е един от четирите от областта, които ще кръстосват шпаги в Трета лига, като имайки предвид нивото и традициите на останалите съперници в групата, е напълно в реда на нещата той да се цели към върха и първото място. Амбиция и мотивация за атака на призовата позиция сред хората от спортно-техническия щаб, начело със Светослав Петров, не липсват. А оттам е напълно в реда на нещата тази енергия да бъде предадена и на футболистите. Самият наставник заяви, че независимо от факта, че водения от него тим е сред най-младите в групата, той вярва в състезателите, за които гарантира, че ще дават максимума от себе си във всеки един мач.


Той призова също за подкрепа, която избраниците му ще получат още днес от 18,00 часа в Търговище срещу „Светкавица“. На стадион „Димитър Бурков“ ще има поне 30 привърженици с жълто-зелени шалчета, които се организират и ще пътуват със собствен транспорт. Именно ядрото от фенове, които не са безразлични към съдбата на любимият отбор, живеят, интересуват се от всекидневните проблеми в клуба, с гордост ще продължават да скандират: „И „Добруджа“ – една си ти...!“

Днешната програма предлага още на старта регионално дерби в Каварна, където ще се изправят единайсеторките на местния „Калиакра“ и „Устрем“ /Дончево/. Очакванията са за интрига до последния съдийски сигнал, тъй като през лятото в състава от добричкото предградие бяха ангажирани играчи със сериозни визитки и стаж в професионалния футбол. Кристиян Димитров, Станимир Андонов и Даниел Граматиков с останалите си съотборници са готови да поднесат изненади и да допринесат за това гара Дончево дори да се превърне в разпределителна за кандидатите за професионалния футбол?! 

Четвъртият добрички представител е „Септември“, воден от доскорошният шеф в ДЮШ на „Добруджа“ Валентин Пейчев. Тервелчани в общи линии запазиха състава си от предния сезон и отново ще се стараят да запишат стабилно присъствие в третото ниво на футбола у нас.

Програма за срещите от I кръг в Североизточна трета лига – 10.08 /събота/, 18,00 ч.: Калиакра - Устрем /Д/, Светкавица – Добруджа, Септември – Тополи, Ботев /Н. пазар/ - Хитрино; 11.08 /неделя/, 18,00 ч.: Суворово - Черноломец /П/, Шумен 2007 - Бенковски – отл.