Празник на пъпеша се проведе в с. Българево

На центъра на едно от най-китните села в Община Каварна се състоя празник на пъпеша.

Празник на пъпеша се проведе в с. Българево

Лошото време не попречи на „сладкия“ празник да се състои и начало на събитието дадоха танцьорите от ФТА“Бизоне“. На сцената след тях се качиха  ФГ “Перуника“,  жените от Дом  за пълнолетни лица с умствена изостаналост– село Българево и талантливата каварненска певица Иза Димова.
Специални гости на събитието бяха  областният управител на Добрич Красимир Кирилов, кмета на община Каварна Нина Ставрева и председателя на Общински съвет-Каварна Красимир Кръстев.

"Най-сладкият празник в България-празника на пъпеша, за девета поредна година събира толкова много хора на площада. Без неуморния и упорит труд на производителите той нямаше да е възможен.  Бъдете здрави, щастливи и все така работливи! Честит и весел празник, българевци!", с тези думи кметът Ставрева поздрави присъстващите на празника.

Кметът на село Българево Георги Янев поздрави жителите и гостите на селото и  сподели, че  за първа година предизвиква производители от други села от Община Каварна да се включат в надпреварата за най-голям пъпеш. Тричленното жури единодушно взе решение и присъди първо място за най-голям пъпеш  с тегло 8, 800 кг. на Красимир Димитров от Каварна. Първо място за  най-сладък пъпеш бе отсъден за Панчо Моканов от Българево, а в конкурса „Пъпешови фантазии“  голямата награда отиде при групата на децата от селото на сладкия плод.