На 18 секунди от победата остана Кристиан Димитров на световното по борба

Състезателят на СК „Добруджански юнак“ отстъпи по точки пред представител на Индия

На 18 секунди от победата остана Кристиан Димитров на световното по борба

Добричлията Кристиан Димитров, който направи дебют на световно първенство по борба, се представи достойно пред родна публика, въпреки че загуби още на старта. Състезателят на СК „Добруджански юнак“ се изявява при кадетите до 17 години, като в първата си среща се изправи на тепиха срещу представител на Индия. В кат. до 92 кг добричлията спори с Мону Дахея и след равностойно схватка отстъпи с 1:4 точки.



Резултатът бе 1:2 само 18 секунди преди края на срещата, а атака на Кристиан завърши без точкуване. По-опитният азиатец се възползва от това и контрира успешно, което му донесе две точки в актива, а с това и победата. След това индиецът се справи с борец от Грузия, но пък отстъпи пред състезател на Иран.

Независимо от загубата на възпитаника си, президентът и старши треньор в СК „Добруджански юнак“ Петър Петров заяви, че е обнадежден от изявите на Кристиан. Нашето момче се бори като с равен и само липсата на шанс не му позволи да измъкне равностойната среща. Националните треньори, както и аз, сме доволни от представянето му и ако продължава в същия дух го очаква добро бъдеще. Следващото изпитание пред него на международния тепих е също в България през октомври на Балканиадата, сподели Петър Петров, който днес бе сред зрителите в зала „Арена Армеец“ в София.