Стотици фенове на българския футбол се срещнаха с легендарния Христо Стоичков в Каварна (+СНИМКИ)

Стотици каварненци и гости на крайморския град се докоснаха до легендата на българския футбол Христо Стоичков и спечелената от него през 1994 година „Златна топка”.

Стотици фенове на българския футбол се срещнаха с легендарния Христо Стоичков в Каварна (+СНИМКИ)



Освен с многобройните си фенове на стадион „Калиакра” Камата се срещна и с младите футболни надежди както от Каварна, така и от областта. Всички присъстващи получиха  като подарък книга с автограф и снимка с великия спортист. 


„Благодаря на всички, че сте тук на Стадион „Калиакра”, за да можем днес заедно да  превърнем 25 юли - 25 години след като Христо Стоичков получи „Златната топка”, след прекрасното „Американско лято”, да превърнем този ден в празник за Каварна”. С тези думи кметът на Общината Нина Ставрева приветства стотиците фенове на футбола, които се бяха събрали, за да се докоснат до легендата Стоичков. Ставрева изказа благодарност към Камата и на неговия екип затова, че днес е са Каварна и благодарение на тях  този ден се е превърнал в един празник на спорта.


„Когато видях какво прави града за малките, това ми напълни душата, затова искам днес този празник да е за децата, да могат да почувстват този трофей, който преди 25 години спечелих с помощта на моето семейство, приятели и колеги и най- важно българската публика. Така, че сядам и ще стоя тук, докато и последния човек получи снимка и автограф от мен”, каза Христо Стоичков. Той разкри тайната на успеха пред малките спортисти на Каварна, и тя е труд, труд и много труд, след което им пожела да следват мечтите си и никога да не се предават. 


На провела се по рано през деня пресконференция в залата на Общинска администрация Стоичков връчи реплика на „Златната топка” и футболна фланелка с номер 8 на кмета на Каварна Нина Ставрева. 


Тя от своя страна върна жеста и подари на Камата месингова статуетка на създателя на българската държава  Хан Аспарух . „Подготвили сме един наистина специален подарък за един много специален човек с непобедим дух, изключителна воля, човек, който винаги говори с любов за България  - Христо Стоичков”, с тези думи тя се обърна към легендарния футболист. 


Стоичков положи подписа си на бяла тениска,  до тези на други велики спортисти, посетили Каварна в рамките на кампанията „Да спортуваш е модерно”. Той написа „С много обич. Успех! Вие го можете”.


Легендата на българския футбол гостува в крайморския град по покана на кмета Нина Ставрева. Той се срещна със стотиците си фенове на стадион „Калиакра” и представи своята биографична книга. Присъстващите имаха възможността да  се докоснат до „Златната топка” и да се снимат с Камата.