Основният свидетел по Суджукгейт Антон Проданов е ръководил групата за данъчни измами

Организираната престъпна група е осъществявала данъчни престъпления за около 300 хиляди лева

Основният свидетел по Суджукгейт Антон Проданов е ръководил групата за данъчни измами

Заместникът на главния прокурор Иван Гешев съобщи пред журналисти в Добрич, че към момента се работи с четири лица в разследване на група, осъществявала данъчни престъпления. По думите му днес или утре те ще бъдат привлечени в качеството си на обвиняеми. 



Арестуваха основния свидетел по Суджукгейт

Основният свидетел  по делото срещу Живко Мартинов, известен с прякора Суджука, Антон Проданов ще бъде привлечен като ръководител на организираната престъпна група. Заместникът на главния прокурор посочи, че вероятно и четирите лица ще бъдат привлечени като извършители на данъчни престъпления с първоначална щета около 300 хиляди лева. “Колегите предполагат, че след изготвяне на съответните експертизи, щетата ще нарасне съществено”, заяви Иван Гешев.

“Лицето, което ръководи групата, е емблематично за град Добрич, осъждано за данъчни престъпления и явно продължава да върши същото.  Лицето има сериозен бизнес в София, управлява търговски дружества, включително и заведения. Парадира с политически връзки”, каза още Гешев.

По думите му  Проданов е бил задържан във Варна или Албена. Акцията се е провела под надзора на спецпрокуратурата, ДАНС, дирекция "Жандармерия" и полицията.

Иван Гешев коментира, че не всички лица от групата, извършвала данъчни измами, са от град Добрич. Все още се провеждат обиски, предстои да се анализира какво е намерено. В заключение той отбеляза, че освен четиримата, няма други задържани по случая. Разпитват се и свидетели.