Рокери от Мото клуб "Кан Аспарух 681" откриват клубна къща в Добрич

Мотоциклетисти от Добрич, обединени от идеята за свободата, вятъра в косите и патриотизма откриват клубна къща, която е част от варненското подразделение на Националния мото клуб „Кан Апарух 681”.

Рокери от Мото клуб "Кан Аспарух 681" откриват клубна къща в Добрич

Под звуците на българска музика рокери от цялата страна ще отпразнуват заедно със своите приятели от Добрич откриването на новата база. Тя се намира на ул. „Бойчо Огнянов” 39 зад бар „Густо”. 


Новата клубна къща е около 100 квадратни метра, по стените й са изобразени символите на МК „Кан Аспарух 681”, както и емблемите на някои от  побратимените му клубове -  „Нощни вълци” и „Вокил” от Варна, столичният “The immortals” и „Дионисий” от Балчик. Още с влизането през вратата се вижда надписът „Винаги верни”, който показва братската обич между мотористите и отдадеността им към родината.  Красивите рисунки са дело на талантливата художничка от Добрич Ваня Русева. 

Официалното откриване ще се състои на 28 юли, от 18 часа. Всеки от гостите ще получи стикер с надпис „Пази моториста!”.

Мото клуб „Кан Аспарух 681” е създаден под името „Велика България” през 2011 година, но по-късно наименованието му е било променено. В него членуват стотици мотоциклетисти от цялата страна, като представителите на град Добрич са 10.  Момчетата споделят, че вратите им са широко отворени за нови членове. Днес ви срещаме с двама от тях - Милен Няголов и Александър Ганев. Двамата мъже ще разкажат какво ги е обединило и как са решили да се присъединят към стотиците членове на националния клуб. 

Идеята зад създаването на клубна къща в Добрич дошла след едно литийно шествие в памет на убитите в Батак българи по време на турското робство, организирано от Мотоклуб „Кан Аспарух 681”. И двамата мъже останали изключително впечатлени от събитието. 

„Беше едно грандиозно мероприятие от около 500 мотора и 1200 души, присъстващите буквално бяха заели целия център на Батак. Това което видях изпълни  душата ми с много национална гордост, хората там бяха обхванати от неописуем възторг и душевност”, сподели Ганев. „Атмосферата на Батак беше неописуема, през всички градове, от които минехме се присъединяваха мотористи от „Кан Аспарух 681”. Самото преживяване не може да се опише с думи, то трябва да се усети”, сподели Милен Няголов. 

„Това,  което направихме в града като клубна къща и част от националния клуб за мен е едно от най-хубавите неща, които съм направил през живота си. Този клуб предразполага младите хора към обич към българския народ и страната. Учим ги на родолюбие, учим ги да уважават традициите, да бъдат себе си, да поемат по пътя на нашите деди и да съхранят това, което е създадено през тези 1300 години”, заяви Александър Ганев. Милен Няголов, сподели, че идеите, които развива клуба изцяло му допадат, а това, което го впечатлило най-много е, че  членовете са изключително задружни и посещават много места свързани с историческата памет на България.

Рокерите си пожелават още много години здраве, задружност и много безаварийни километри.