Добрич отбеляза 182 години от рождението на Васил Левски

182 години от рождението на Апостола на свободата се навършват днес. Васил Иванов Кунчев, известен като Левски е роден на 18 юли през 1837 година в Карлово.

Добрич отбеляза 182 години от рождението на Васил Левски
С общоградско тържество, оганизирано от Община Добрич и Общински комитет "Васил Левски”, Добрич отбеляза годишнината от рождението на героя - иделог и организатор на българската национална революция.


С минута мълчание, заставайки на колене и с поднасяне на цветя на паметника му пред храм "Свети Георги" присъстващите отдадоха почит пред делото и паметта на Дякона.


И тази година 18 юли събра родолюбиви добричлии - малки и големи. Венци и цветя на паметника на Левски поднесоха зам.-кметовете д-р Емилия Баева, Елка Димова и Росица Йорданов, секретарят на Община Добрич Ася Кръчмарова, председателят на Общински съвет – Добрич Иво Пенчев, зам.-областният управител Живко Желязков, общински съветници и много граждани.


Малчуганите от Летния детски център за игри и забавления „Млади възрожденци” при НЧ „Йордан Йовков – 1870г.” се включиха в Общоградското поклонение. Те бяха изработили специални плакати, посветени на великия българин.