Глоба от 320 евро ще плати добруджанец, карал с превишена скорост в Германия

Окръжният съд в Добрич призна финансова санкция, наложена на български гражданин в Германия заради шофиране с превишена скорост.

Глоба от 320 евро ще плати добруджанец, карал с превишена скорост в Германия

31-годишният мъж е бил санкциониран за това, че на 24 март 2018г., като водач на лек автомобил, движейки се по федерална автомагистрала в посока гр. Франкфурт, е превишил с 50 километра в час максимално разрешената скорост. Мъжът шофирал със 150 км/час, при позволена в района скорост от 100 км/час.
Заради извършеното правонарушение германските власти са постановили българинът да плати общо 348.50 евро - глоба от 320 евро и 28.50 евро за направените по административното производство разходи.

Производството в Окръжния съд бе образувано след изпратено от Германия удостоверение за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ и мъжът следва да плати 681.60 лв., равностойни на финансова санкция в размер на 348.50 евро.

В съдебната зала санкционираният български гражданин заяви, че знае за глобата и изрази съгласие да плати дължимата сума.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок