Тодор Петров подобри рекорда на България в тласкането на гюле до 16 години

Общо три медала грабнаха възпитаниците на Галин Костадинов от шампионата в столицата

Тодор Петров подобри рекорда на България в тласкането на гюле до 16 години

С ново върхово постижение на България в тласкането на гюле за юноши под 16 години завърши състезателят на СКЛА „Добрич“ Тодор Петров. Възпитаникът на треньора Галин Костадинов изпрати уреда на 18,05 метра, като по този начин подобри водещото постижение в сектора до момента на друг добруджанец – Валентин Андреев от СКЛА „Черно море – 2005“ /Балчик/, тласнал гюлето на 17,45 м.  Преди да достигне до рекорда на страната Т. Петров премери сили и в хвърлянето на чук, където се пребори за сребърен медал. До вицешампионска титла в столицата се добра и Драгомир Иванов. Той остана със сребро в мятането на диск, като до последно водеше битка за златото. Драгомир участва и в тласкането на гюле, където завърши четвърти. На шесто място на чук при дебюта си остана друг представител на СКЛА „Добрич“ – Кристиян Валентинов. А на седма позиция на висок скок се класира Красен Христов. Малшансът в гладкото бягане на 1500 метра споходи Момчил Иванов, който финишира, но крампите, които получи по време на трасето, не му позволиха да подобри личното си постижение.



Въпреки всичко, Г. Костадинов изрази задоволство от представянето на атлетите. Момчетата се представиха на ниво, като при някои има още резерви и поле за развитие. Често казано, надявах се на още 1-2 медала, които висяха на косъм. Рекордът, който постигна Т. Петров ме радва, но в никакъв случай не ме изненадва. Казвам това, защото Тошко е много упорит в тренировките и се раздава на максимум. Той има желание за развитие и най-хубавото е, че трудът му се възнаграждава, сподели треньорът.

Междувременно друг шампион от СКЛА „Добрич“ – Никола Михов се отправи за София, където националите до 23 години се събират преди отпътуването за европейското първенство. Надпреварата на Стария континент във възрастта ще се състои в Йефле /Швеция/ от 11 до 14 юли. Добруджанецът ще мери сили в хвърлянето на чук, като целта пред него е да подобри личния си рекорд, който е 66,34 метра. Поради липса на финанси Галин Костадинов няма да пътува за скандинавската държава. Наставникът ще се грижи за подготоката за мъжете и жените, на които в края на месеца им предстои участие в държавния шампионат.