За седма поредна година село Тюленово ще е домакин на състезание по подводен риболов

Състезание по подводен риболов за Купа "Шабла"- III кръг за 2019 ще се проведе на 13 юли в шабленското село Тюленово.

За седма поредна година село Тюленово ще е домакин на състезание по подводен риболов

Турнирът ще се състои във водите на Черно море, между Бункера на "Нефт и газ" на север и южния край на археологически комплекс „Яйлата“, с изходна точка лодкостоянката на с. Тюленово. Времетраенето на състезанието е 5 часа в един състезателен ден, поради влошени метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства организаторите и главния съдия могат да намалят състезателното време. Състезателите не ползват кислородни бутилки и не стрелят по риби, които са под 300 грама. Разчитат на късмета да уловят повече риба.


Право на участие имат всички състезатели от клубовете, регистрирани към БФПС и платили членския си внос за 2019 г. С наредбата на състезанието можете да се запознаете в сайта на БФПС.

В рамките на турнира се позволява използването на харпун - ластичен, ролков или пневматичен, който се зарежда единствено от състезателя без помощ от други лица, плавници, маска, шнорхел, колан за тежести с тока за бързо освобождаване, допълнителни тежести - жилетка с тежести и тежести за крака, ръкавици, неопренов костюм, буй, нож, кукан за риба, фенер, водолазен компютър или часовник, подводна камера и всякаква допълнителна екипировка, позволена от международния правилник на КМАС.

Програмата на събитието:

9:00 ч. - Регистрация на състезателите и медицински прегледи в хотел-ресторант "Делфина", с. Тюленово;

10:00-10:15 ч. - Откриване на събитието; обявяване на правилата и състезателната зона от главния съдия (на площада на с. Тюленово над лодкостоянката);

10:15 - 10:45 ч. - Екипиране на състезателите и разпределяне по лодки;

11:00 ч. - Обявяване на старта (пред канарата на Тюленовския залив);

16:00 ч. - Край на състезанието;

16:00 - 16:50 ч. - Предаване на улова и изчакване на лодките със състезатели;

17:10 ч. - Мерене на улова в хотел-ресторант "Делфина";

17:45 ч. - Обявяване на резултатите и награждаване на победителите; 

18:00 ч. - Официално закриване на състезанието.

*Обявената програма е условна и може да претърпи промяна в движение, поради метеорологични и други организационни фактори!

Турнирът по подводен риболов се организира за 7-ма поредна година от СНЦ "Морски клуб Портус Кариа", гр. Шабла, като кръг от серията състезания за купа "България" на БФПС.  Любезен домакин на церемонията по откриване, мерене на улова, награждаване и закриване на състезанието е хотел-ресторант "Делфина", откъдето ще сервират на състезателите безплатни храна и напитки за възстановяване на силите, изразходвани в надпреварата.