Дискусия, посветена на толерантността се проведе в тервелското село Безмер

„Да бъдем толерантни и да не ползваме езика на омразата“.

Дискусия, посветена на толерантността се проведе в тервелското село Безмер

Това беше апелът на областния управител Красимир Кирилов, който беше гост на дискусия, посветена на толерантността и културното многообразие в НЧ „Васил Левски – 1941“в тервелското село Безмер.

НЧ „Васил Левски - 1941“ в село Безмер, Община Тервел организира дискусия, посветена на толерантността. Тя беше в изпълнение на Работната програма за 2019 г. на Комуникационната стратегия на Република България. На събитието присъства и кметът на село Безмер Милен Петров. Основната тема, която бе обсъдена бе културното многообразие и богатството, което дават контактите с други националности. Читалищният секретар Кольо Денев подчерта, че съвременното развитие изисква от всеки човек да бъде много по-толерантен и обърна внимание върху факта, че България винаги е била родина на множество етноси, които заедно са градили и постигали успехи.

В хода на дискусията областният управител Красимир Кирилов отправи апел към жителите на селото да бъдат толерантни и да не ползват езика на омразата. Като ярък пример за толерантно отношение Денев посочи приноса на страната ни за спасяването на българските евреи от холокоста.

Групата за автентичен фолклор към НЧ „В. Левски – 1941“, с. Безмер, представи народни песни на различни етноси.