Цялото сърце за пластмасови капачки в Ген. Тошево напълниха деца от ДГ “Пролет”

Деца, родители и екипът на ДГ “Пролет” в Генерал Тошево са събирали пластмасовите капачки около година и половина

Цялото сърце за пластмасови капачки в Ген. Тошево напълниха деца от ДГ “Пролет”

Директорът на ДГ “Пролет” Живка Христова сподели за Добрич Онлайн, че в края на месец юни деца и техните учители са отишли на място, където заедно напълнили цялото сърце за пластмасови капачки в добруджанския град. Тя допълни, че преди това то е било празно. “Децата много се радваха. Малката помощ в голямата работа е ценна”, каза Живка Христова.



Директорът коментира, че децата, техните родители и екипът на ДГ “Пролет” организират благотворителни базари, както и различни инициативи за облагородяване двора на детското заведение.

“Инициативите винаги са подкрепени с добротата и голямото сърце на нашите родители“, коментира Живка Христова.

За пример тя даде инициатива от края на юни месец, в която заедно с родителите са боядисали съоръженията в двора на детската градина.


Освен това заедно са изработили маси от големи палети и макари. Част от тях вече са поставени в двора на детската градина, а другите предстоят да бъдат монтирани.

„Идеята е да бъдат изкарани навън, около беседките, където децата да играят занимателни игри на открито, защото там има само беседки. Това е в процес на реализация. Готови са, но са необходими довършителни работи“, посочи Живка Христова.

По традиция те организират и благотворителни базари за различни празници. Живка Христова сподели, че отново всички заедно изработват сувенири, които продават.

„Не всички родители имат време и умения. Някои отиват, купуват и предоставят сувенира като казват за колко пари да го продадем“, поясни тя. Със средствата, които събират също облагородяват детската градина.

Освен това са решили да бъдат съпричастни и към Дани от Добрич, който е с диагноза Детска церебрална парализа, като са дарили средства, събрани от организиран базар.

На 30 май Детската градина “Пролет” в Генерал Тошево е отпразнувала своя 45-и рожден ден с грандиозен спектакъл. За него на децата са били закупени нови костюми със средства, набавени от благотворителни инициативи и от спонсори. 

„Община Генерал Тошево ни отпусна определена сума за закупуване на пътеки за втория етаж на детската градина. Това беше като подарък за рождения ден“, сподели директорът Живка Христова.

В заключение тя отбеляза, че  винаги срещат подкрепа от местното управление за инициативите, които реализират.