Жители и гости на Каварна посрещнаха Джулай морнинг със Звезди от Ахат и Джо Лин Търнър

Стотици жители и гости на Каварна се събраха в местността „Огънчето” край живописните и величествени скали на с. Камен бряг, за да посрещнат заедно Джулай морнинг.

Жители и гости на Каварна посрещнаха Джулай морнинг със Звезди от Ахат и Джо Лин Търнър



За доброто настроение се погрижиха две млади банди от Добрич и София, както и легендарната група „Ахат” и Джо Лин Търнър.


Първи на сцената излязоха добричлиите от група Creep, които „отвяха” публиката със своята музика.  Те изпълниха както кавъри на известни парчета, така и авторски песни, след това Ember & Dust от София поздрави почитателите на твърдата музика с невероятните си изпълнения. 


Край „Огънчето” срещнахме Светлин Тачев от София, който вече 9 години посреща първото юлско слънце на Камен бряг. „Това е едно невероятно изживяване, което трябва да се преживее. Самата идея на Джулай Морнинг ме кара да идвам тук всяка година, идеята за свобода, да си сред хора и да споделяш възгледите си”, каза младият мъж. „Самото слънце действа пречистващо, а самата идея да го посрещнем в първия ден на юли е точно това - едно пречистване”, допълни той. 


Светлин разказа някои от легендите за тази местност, които е чул до неугасващото огънче край скалите. „Тук едно момче решило да изкара зимата и започнало да гради нещо като иглу от камъни. По късно то било изгонено от органите на реда и това, което е останало от постройката са тези камъни около огъня, които сами по себе си са емблематични за Камен бряг.  Самото огънче е от сондаж за газ, който се намира малко по-надолу до скалите, край него са се събирали много хора, но заради трагичните инциденти е изкарана тръба, която да го отвежда на по-безопасно за хората място”, разказа той. 


Под звуците на традиционната за празника песен на Urah Heep – „July Morning”, изпълнена от Звезди Керемидчиев от група „Ахат”, лъчите на първото юлско слънце се показаха на хоризонта и удивиха всички, които бяха дошли да се насладят на красотата им. След това на сцената се качи Джо Лин Търнър, познат от легендарните групи Rainbow и Deep Purple.