В Добрич представиха български и японски традиции

Трета международна среща-практикум „България и Япония - мост между две култури, традиции и съвремие“ се провежда днес в Добрич.

В Добрич представиха български и японски традиции

Организатор на събитието е Народното читалище „Български искрици-2016“, с подкрепата на Община Добрич.




По-рано през деня, в Общинския младежки център “Захари Стоянов”, представиха книгата „Уки, уки Япония“ с автор Юлияна Антонова-Мурата. 

“От книгата „Уки, уки Япония“ разбрахме, че човек трябва да бъде винаги положително настроен, да посреща и пожелава добро”, коментира за Добрич Онлайн председателят на НЧ „Български искрици-2016“ Магдалена Тодорова.


На обяд програмата продължи в Архитектурно-етнографския музей на открито “Старият Добрич”, където бяха разположени различни работилници. В тях децата от добричкото читалище демонстрираха различни български занаяти. 



В програмата бяха включени дърворезба, керамика, тъкачество, демонстрации на подреждане на икебана и техники при обличане на традиционното облекло - кимоно. Освен това участие взеха и гости от Тараклия и Кайраклия /Молдова/, град Татарбунар /Украйна/, както и от Силистра и Дулово.



Денят ще завърши с концертна програма, която ще започне в 18.30 часа в Младежкия център. На него ще се представят Ансамбъл „Родолюбие“ от Тараклия, със специалното участие на народната певица Галина Дурмушлийска.