Семейство спаси завързани котки в чували в Добрич, благодарение на кучето им

Една кратка история в редовете, на която се преплитат добрите и лоши постъпки на тази земя. Понякога човек е безчувствен, но за щастие се появяват и хора с добри сърца и домашно куче, които спасяват четири котки, безсърдечно завързани в чували.

Семейство спаси завързани котки в чували в Добрич, благодарение на кучето им

Историята се е развила в събота вечер, когато Пламен e решил да разходи домашното си куче Ричи. В тревна площ, близо до бул. “Добруджа”, то е започнало да души и скимти. Пламен сподели за Добрич Онлайн, че кучето е мъжко и често при усет на женска започва да прави така. “По едно време той хукна по-нататък, но не обърнах  внимание на сигнала и се прибрахме”, каза Пламен.



Не е обърнал голямо внимание на сигнала от страна на Ричи, тъй като е смятал, че той отново иска да отиде и да души, където е минавало женско куче. 

Около 22 часа, в същата вечер, съпругата му Женя е решила да излезе с домашния любимец. Тогава Ричи отново е започнал да дава сигнали на същото място, около бул. “Добруджа”. 

“Жена ми звънна и каза да дойда, защото се чуват котенца, а беше тъмно”, сподели Пламен. Тогава той е слязъл и в далечината видял три чувала. От мяукане семейството разбрало, че някой е вързал котките в чували и ги е хвърлил в тревната площ.


“Слязох и видях, че има вързани котки в чували. Върнах се вкъщи, за да взема нож, защото с ръце нямаше как да ги отвържа”, спомни си Пламен. В първия чувал е имало две малки котки, а в другите два по една голяма. Въпреки топлото време, те са оцелели. 


Според Пламен една от по-големите котки е майката, а другата може би е бащата. “Когато освободих майката, хукна в храстите и я чух как търси малките си”, каза той. 

Жена му е предложила да вземат малките котки у дома, но са решили, че е по-добре те да бъдат при своята майка, която ще ги търси, ако ги няма. 

Четири котешки живота са спасени, благодарение на разходките и добрия усет на домашния любимец Ричи.