Избраха фен от Каварна за "Метъл посланик" на MANOWAR

Светлин Трендафилов от Каварна е избран за българския „Метъл посланик” на американската хеви метъл група MANOWAR.

Избраха фен от Каварна за "Метъл посланик" на MANOWAR

Неговият художествен разказ „Между земя и небе”, посветен на всички живи легенди в музиката, му донесе сертификат „Метъл посланик” на MANOWAR, подписан лично от членовете на групата, официална тур тениска, както и два билета за концерта на бандата, който се проведе в столичната зала „Арена Армеец” на 16 юни. 



„Това е една от най-любимите ми групи още от дете, затова за мен е огромна чест, че съм избран за българския "Метъл посланик” от кралете на метъла MANOWAR. Това е свързано с новото им световно турне "The Final Battle World Tour 2019”. Щастлив съм, че произведението ми беше оценено. Благодаря на Loud Concerts и Радостина Ранова, както и на всички приятели и почитатели на моето изкуство!”, сподели пред Каварна Днес Светлин Трендафилов.

MANOWAR е хеви метъл група, създадена през 1980 г. в град Обърн, щата Ню Йорк, САЩ. Тя е известна с бомбастичното си звучене и имидж. През 80-те години огромната им маса фенове по света ги нарича "кралете на метъла". Известни са със своята войнствена тематика и естетика, борбата за „истинския метъл“ и интереса към скандинавската митология. Групата държи световния рекорд за най-дълъг хеви метъл концерт от 5 часа и 1 минута, състоял се в Каварна през 2008 г. Нямат комерсиален успех в САЩ, но са особено популярни в Европа, Австралия и Южна Америка. Групата е продала около 9 млн. копия на своите албуми по целия свят. MANOWAR има 13 студийни албума, няколко допълнителни, 17 сингъла, 4 сборни, много клипове и DVD-та.