12 участници ще премерят сили в Националния фестивал на ученическите рок групи в Добрич

12 участници от 7 града в България ще се включат в тазгодишното издание на Националния фестивал на ученическите рок групи, който ще се проведе на 26, 27 и 28 юни в Добрич.

12 участници ще премерят сили в Националния фестивал на ученическите рок групи в Добрич

Фестивалът е с конкурсен характер и цели дa развие творческите заложби у тийнейджърите. Организатори на събитието са Народно читалище „Добрич - 2017” и Община град Добрич.
Припомняме, че жури в състав: председател Иван Лечев от легендарната група ФСБ и Фондацията, Славчо Николов от БТР, Фондацията, Звезди Керемидчиев от Ахат, Емилиян Бонев от Jeremy?, Венко Поромански от Те, Фондацията, Мартин Михайлов - ТЕРМИНАЛ 1, Чавдар Петков PERFECT RECORDS, Елена Търничкова - eксперт по музика в МОН и Мая Райкова – БНР, трябваше да избере и допусне до финала най-добрите рок банди. Те са Бунт от София, Fire Ball от Варна, Seconday от Ямбол, Red Trigger от Пловдив, Inferno - Варна, Planetarium - Добрич, Dreamers  - Разград, Iron Sharks - Варна, Acts of oath - Шумен, Creep  - Добрич, Loners on the hill   - Пловдив и Kashmir  - Варна.

На 26 юни допуснатите участници ще представят пред публика 2 песни, в рамките на 10 минути, от които поне една трябва да е авторска. Журито ще селектира и допусне до финалната втората вечер (27 юни 2019г.) 6 групи, които ще изпълнят по 3 песни, в рамките на 15 минути – различни от изпълнените първата вечер. Третата вечер (28 юни 2019г.) ще се проведе награждаване, гала концерт на наградените и концерт на журито.

Националния фестивал на ученическите рок-групи ще се състои на 26, 27 и 28 юни на скейт площадката в градски парк „Св. Георги“ в Добрич.