Пример за всеки: Ученици от Добрич дариха книги на библиотеката със събрани средства от благотворителен бал

343 лева са събрали ученици от Добрич на благотворителен бал с маски

Пример за всеки: Ученици от Добрич дариха книги на библиотеката със събрани средства от благотворителен бал

Те са заделили 250 лева за закупуването на книги, които днес дариха на Детския отдел в Регионалната библиотека “Дора Габе”. Благородната кауза е на Детския общински съвет, създаден по идея на Инна Куцарова и Симона Методиева. В него членовете са 22-ма от 13 до 18-годишна възраст. Те решават различни проблеми и организират благотворителни инициативи, свързани с Добрич.


Секретарят на Детския общински съвет Петър Коцев посочи, че идеята за сформирането на Детския общински съвет е да извършват благородни дейности. “Деца помагат за развиването на града, не оставяме нещата само в ръцете на по-големите”, уточни той.

Председателят на съвета Инна Куцарова сподели, че благотворителният бал с маски е бил организиран за децата на Добрич. На него те са присъствали заедно със своите родители. Тя беше категорична, че събитието е преминало успешно. На него присъстващите са играли различни игри и са танцували. “Всички бяха толкова благосклонни да заплатят входа, дори много от тях оставиха повече пари”, каза Инна. 


Елена Христова е подбрала книгите, които да закупят и дарят на библиотеката. 

Тя отбеляза, че от много малка обича да чете и беше категорична, че любовта към книгите дължи на своите родители, баба и дядо. 

Освен това Елена Христова е изявила желание да стане доброволец през лятната ваканция в Летния детски клуб към библиотеката в Добрич и да обслужва децата, които посещават културната институция, за да си вземат книги. 

“Книгите се четат от деца. Това е най-голямата радост за нас - успяхме да направим нещо добро”, заяви Синтия Назърова.

През следващата година се очаква отново да бъде организиран подобен благотворителен бал, а бъдещият съвет ще реши каква благородна кауза да реализира със събраните средства. 

От ръководството на Регионалната библиотека “Дора Габе” изказаха благодарност за добрата инициатива от страна на членовете в Детския общински съвет и изразиха надежда да има повече ученици като тях.