С 10 медала се завърнаха добрички плувци от квалификация за олимпиадата в Токио

17 плувци от СКПС „Добруджа“ са участвали в международния турнир по плуване “Black Sea Cup”, който се e провел във Варна.

С 10 медала се завърнаха добрички плувци от квалификация за олимпиадата в Токио

Събитието е било квалификация за олимпиадата в Токио през 2020 г. и се е състояло на басейн “Приморски“ в крайморския град. В състезанието са участвали над 400 плувци от САЩ, Великобритания, Турция, Беларус, Унгария, Латвия и България.


Представителите на СКПС „Добруджа“, с треньор Антония Михова, са били Гергана Донева, Станислава Сарандева, Яна Петрова, Мадлен Матеева, Ивон Димитрова, Жени Кирилова, Теодора Веселинова, Даниел Илиев, Максим Михайлов, Мартин Павленко, Алекс Кондов, Йордан Колев, Богдан Попов, Ерай Еднан, съобщи за Добрич Онлайн Антония Михова.


Станислава Сарандева е спечелила четири медала - два сребърни на 100 и 400 метра свободен стил и два бронзови на 50 и 200 метра свободен стил, Алекс Кондов е завоювал два бронзови медала на 100 и 200 метра бруст, а съотборникът му Даниел Илиев - сребро на 400 метра съчетано плуване. Максим Михайлов и Гергана Донева са се завърнали с бронзови медали. Максим е спечелил третото място на 50 метра гръб, а Гергана на 50 метра бруст. 



На четвърти места са се наредили Йордан Колев, Жени Кирилова, Ивон Димитрова, Теодора Веселинова и Богдан Попов.

Сияна Илиева и Брам Шриер са били участниците от СКПС „Добруджа“ с треньор Светлин Колев, като Брам Шриер е спечелил бронзов медал на 50 метра свободен стил. Участие в международния турнир е взела и Мирела Мирева от добричкия клуб с треньор Денислав Калчев.

Спортното събитие се е провело в рамките на инициативата Варна Европейски град на спорта – 2019 г., а организатори са били Община Варна, БФПС и ПСК “Черно море“.