Първо, второ място и приз „Арлекин“ спечелиха изпълнители от „Сарандев“ на престижен фестивал

Изпълнители от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ се завърнаха с престижни награди от Фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“.

Първо, второ място и приз „Арлекин“ спечелиха изпълнители от „Сарандев“ на престижен фестивал

Дуетът Димитрина Германова и Росен Петров, и Александър Петров са участвали в конкурс-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“, част от фестивалната програма. Той се е провел през изминалата вечер в Летния театър във Варна.



Дуетът е спечелил първа награда и приз „Арлекин“, а Александър е бил отличен с трето място при индивидуалните изпълнители във втора възрастова група, от 15 до 19 години.


За призовите места са се конкурирали изявени млади певци от България, Италия, Македония и Грузия, разпределени в три възрастови групи.

Петчленно международно жури с председател доц. Етиен Леви е отличавало изпълненията на участниците. Събитието е било заснето от Българската национална телевизия, медиен партньор на фестивала.

Песенният  конкурс „Киното – моя любов, моя песен“ е една от категориите във фестивала „Арлекин“. Протича в два етапа. Първият се е провел  в София. Млади поп изпълнители от цялата страна са представили песни от филми и мюзикъли. Компетентно жури е определило кои от тях ще участват в заключителния етап – конкурсът-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“.

Фестивалът за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ е преминал под патронажа на МОН. Освен песенният конкурс, е включвал и категориите „Кино и телевизия“, „Анимация“, „Радио“, „Интернет медии“, „Фотография“.