Жена от Каварна търси изгубените си кучета

На 10 май, тази година, две от кучетата, за които се грижи Лиляна Иванова от Каварна изчезват от двора й по улица „Мистрал” в Морската зона на града. Десет дни по-късно тя и нейният баща виждат как мъж вкарва третото им куче Кара в жълто „Рено Канго” и изчезва.

Жена от Каварна търси изгубените си кучета

„Две от кучетата ни – Сара и Тони, изчезнаха безследно. Те никога досега не са отсъствали. Или са пред вратата ни, или максимум са в най-близката сянка до сградата. Понякога тичат след колата от радост и после пак се връщат веднага в двора. Кучетата ни при никакви обстоятелства не хапят и не нападат хора или други кучета. Тони дори е много плашлив и се доверява само на най-близките като им ближе ръцете за благодарност”, каза притеснената жена.



След като четириногите не се прибират през следващите дни стопаните им решават, че може би някой ги е откраднал. „Не знаехме дали въобще са живи, или са били продадени някъде, изобщо нищо”, споделя Лиляна Иванова. Тя и нейните близки започнали да разпитват съседите, но от кучетата нямало и следа. Притеснените хора се свързали с организация за защита на животните, чрез която проверили близките приюти, но пак без резултат.

Десет дни след изчезването на кучетата Сара и Тони, към 8:30 часа се чуло силно скимтене. Бащата на Лилия веднага хукнал към съседите, откъдето идвало скимтенето. „Стигайки долу баща ми видя как служител на хотел, който се намира до нас, вкарва насилствено нашата Кара в колата си и тръшка силно вратата”, разказа тя.

Разтревожените стопани отново се свързват с организацията за защита на животни вече с конкретна информация. „Заедно пуснахме жалба в полицията, давайки подробно описание на колата, регистрационния номер и описвайки подробно обстоятелствата около отвличането на Кара, на което станахме свидетели”, заяви Лиляна Иванова.

След известно време от организацията се свързали със стопаните на изгубените кучета с информация за куче в с. Поручик Чунчево, което може да е едно от техните. „Ние мислехме, че става въпрос за Кара, която беше прясно отвлечена. Човек от село Чунчево (тук в региона) беше видял как някой изхвърля куче от жълта “баничарка” – лек автомобил „Рено Канго”. Намерихме човека и той ни заведе приблизително до мястото. Там извикахме няколко пъти и след няколко секунди нашата Сара вече тичаше с все сила към нас. С думи не мога да Ви опиша радостта й, тя скачаше и плачеше от радост. Прегърнати на задната седалка на колата ни си я прибрахме след почти две седмици в неизвестност, разказа Лиляна.

Животните са отгледани са от бебета, имат всички ваксинации, обезпаразитени са, маркирани, имат паспорти и са стерилизирани при ветеринар.

Разтревожените каварненци все още не са открили две от кучетата си, които много обичат и искат те да се приберат. Ако някой има информация за местоположението на животните може да потърси собствениците на тел. 0892716072. Четириногите отговарят на имената Тони и Кара. Стопаните предлагат възнаграждение от 100 лв. за куче.