Към програмирането се е насочила Полина Петрова, която е пълен отличник на матурите

Полина Петрова от 12 клас в ЧПГТП „Райко Цончев“ е получила 2 пълни шестици на матурите. Тя се е явила на изпит по Български език и Математика. Зрелостничката е била отличничка през всички учебни години, прекарани в елитната частна гимназия.

Към програмирането се е насочила Полина Петрова, която е пълен отличник на матурите

Полина сподели пред Добрич Онлайн, че се чувства много щастлива от постигнатия успех, най-вече по математика. „Смятам че усилията, положени през изминалата година, са възнаградени и не са били напразни”, каза тя. Младото момиче е избрало математиката за втория си зрелостен изпит, защото по този предмет се е чувствала най-подготвена, понеже е посещавала частни уроци във връзка с кандидатстудентските изпити. По Български език и литература е разчитала изцяло на знанията си от училище. 


Полина Петрова смята да продължи образованието си в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Специалностите, към които се е насочила са „Софтуерно инженерство” и „Информационни системи”. Те са тясно свързани с изучаването на математика.

Полина сподели, че в училище най-много ще й липсват приятелите и учителите, с които предстои да се раздели. „Годините, прекарани там, ще запомня с много радост, сълзи и усмивки, а нещото, с което винаги ще свързвам гимназията е най-истинското и ценно приятелство в моя живот”, каза тя. 

Несъмнено гимназията, учителите и приятелите много ще липсват на младото момиче, но занапред я чакат още много хубави моменти. Екипът на Добрич Онлайн пожелава на Полина Петрова на добър час!