Утре се открива земеделското изложение в Добрич

ХIX-ото Международно специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него", организирано от "Добрички панаир" АД, ще се проведе от 30 август до 3 септември 2011 г. в спортен комплекс „Простор“ в град Добрич.

Утре се открива земеделското изложение в Добрич

Ден преди официалното му откриване участие са заявили 152 фирми от страната и чужбина. Сред тях са много традиционни участници – производители, търговци и научни институти.

 

За първи път се представят в изложението 20 на сто от участниците. Директно участие в изложението ще имат фирми от Гърция, Румъния, Сърбия и Холандия.

 

26 са фирмите от Добрич и областта.


На информационен щанд на Министерството на земеделието и храните ще бъде представена Програмата за развитие на селските райони. Експерти от МЗХ, представители на държавен фонд „Земеделие“ и Областна служба за съвети в земеделието ще информират заинтересованите лица за възможностите за финансиране по тази програма.

 

Официалното откриване на изложението ще се състои от 10.00 на 30 август 2011г. в СК”Простор”, гр. Добрич.

 

Сред поканените са народните представители от 8-ми Добрички многомандатен избирателен район Румен Иванов, Ваня Донева, Светомир Михайлов, Валентин Николов, Венцислав Върбанов, Корман Исмаилов, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, изпълнителният директор на ДФ ”Земеделие” Румен Порожанов, Желязко Желязков - Областен управител на област Добрич, Иван Мандев - председател на Общински съвет, гр.Добрич, Детелина Николова – кмет на община гр.Добрич, Стелиян Митев – директор ОС ”Земеделие”, Добрич и др.

 

Традиционните награди на "Добрички панаир" ще бъдат връчени от 20:00 часа по време на официалната вечеря в ресторант "България". Те ще са в категориите "Търговско представителство" и "Български производител".

 

От тази година Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“ ще има съпътстваща културна програма. Всеки ден изложители и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на най-добрите фолклорни оркестри на град Добрич. Всеки панаирен ден ще завършва с концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала „Добротица“. Последователно в четирите дни ще се представят музикантите от оркестрите „Мелодия“, „Траяна“, „Добруджански авлиги“ и „Извор“. Целта  е изложението да има не само панаирен, но и културен облик.


Фондация „Искам бебе” и „Добрички панаир” АД  стартират съвместна кампания „Зрънце живот”. На 30 август 2011 г, със старта на международното специализирано изложение ще бъде открита и пътуващата фотоизложба на деца, заченати ин витро, „Ангели с мисия”.

На централната алея до информацията на „Добрички панаир” /срещу централен вход/, ще бъде  поставена  каса за дарения за Сдружение с нестопанска цел „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година”. Дейността на сдружението е насочена към осъществяване идеята за изграждане паметник на генерала-герой в град Добрич.