На мениджърски екип повериха спортно-техническата власт в „Добруджа“

Реформирането на клуба е възложено на добричлиите Светослав Петров и Радослав Боянов

На мениджърски екип повериха спортно-техническата власт в „Добруджа“

Футболен клуб „Добруджа 1919“ има нов главен мениджър и неговото име е Светослав Петров. Това беше взето като решение по време на първото заседание на новия Управителен съвет на „жълто-зелените“ вчера вечерта. В екипа на възпитаника на ДЮШ влиза друг добричлия – Радослав Боянов. Именно на двамата от ръководството повериха спортно-техническата власт в клуба. С този „английски“ тип на управление се разчита да се поставят основите за бъдещото реформиране и възраждане на популярния спорт в града.



Светослав Петров има опит в работата си на подобна управленска позиция именно в „Добруджа“, като в предния си престой функциите му бяха на изпълнителен директор. Първо под негово ръководство добричлии се завърнаха в „Б“ група, а по-късно отборът се класира трети и пети във второто ниво на футбола у нас. През миналата година Св. Петров бе треньор на „Септември“ /София/ в Елитната група на страната до 19 години, с който достигна до бронзовите медали в първенството. Той ще направи дебют като наставник на мъжки тим именно в родния си клуб.


Радослав Боянов е също познато име за любителите на футбола в града, като той също е преминал през ДЮШ на „жълто-зелените“. Освен в "Добруджа", е бил помощник в мъжките формации на "Черно море" и "Монтана". Опитът му като старши треньор е начело на "Интер" /Добрич/ във „В“ група, а във Втора лига оглавяваше за известен период от време "Оборище" /Панагюрище/, както и състава на "Поморие", с който се раздели през изминалото първенство.