Съдят двама шофьори за причиняване смъртта на пешеходка по непредпазливост

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич на съд са предадени двама водачи, които при управление на автомобили са причинили средната телесна повреда и смърт по непредпазливост на пешеходка.

Съдят двама шофьори за причиняване смъртта на пешеходка по непредпазливост

25-годишният Тошко Т. се движел с автомобила си „Сеат ибиза“ в посока от село Хаджи Димитър към Каварна на 10 април 2017 г. около 21 часа. В същото платно за движение, но в противоположна посока вървяла пешеходката М.Б., която предприела пресичане на пътното платно. Подсъдимият Тошко Т. забелязал жената на пътя и предприел спиране и маневра с цел да я заобиколи. Въпреки това автомобилът му ударил жената и тя паднала на платното.


На известно разстояние след колата на Тошко Т. пътувал автомобил „Пежо“, управляван от подсъдимата по делото – 30-годишната Христина Д. Непосредствено преди произшествието тя видяла тялото на пострадалата М.Б., но преминала през главата и таза на ударената от Тошко Т. пешеходка. Нито един от двамата водачи, които са предадени на съд, не са употребили алкохол.

Назначените по делото комплексна съдебномедицинска, трасологическа и автотехническа експертиза категорично приели, че смъртта на пострадалата пешеходка е настъпила в резултат на прегазването в областта на главата от автомобила на подсъдимата Христина Д. Подсъдимият Тошко Т. е предаден на съд за причиняване на средната телесна повреда на починалата пешеходка.

Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.