Личният шампионат по бокс до 14 години стартира с по една победа за местните таланти

Общо 152 млади състезатели от страната си оспорват медалите в зала „Добротица“

Личният шампионат по бокс до 14 години стартира с по една победа за местните таланти

Личният шампионат на България по бокс за момчета до 14 години стартира вчера в зала „Добротица“. Разпределение на медалите в отделните категории пред местна публика ще продължи до събота, когато от 10,00 ч. ще удари началният гонг за финалните срещи. Мачовете от предварителната фаза на първенството ще се провеждат всеки ден от 16,00 ч. Иначе ръкавици на ринга ще кръстосат 152 млади надежди от страната.



Домакин на турнира е БК „Добруджа“ с президент Ивелин Иванов, който заяви, че са създадени всички необходими условия за максимална изява на талантливите боксьори. Добруджанци са представени в първенството от осем състезатели, които се подготвят под ръководството на треньорите Веселин Марков и Коста Маринов. Четирима от тях демонстрираха умения между въжетата вчера, като само един се поздрави с успех. Това е Славчо Ангелов, победил по точки в кат. до 72 кг Александър Димитров от „Локомотив“ /ГО/. Днес добричлията ще се изправи срещу Християн Ненов от БК „Балкан“ /Ботевград/. Мачове предстоят също за Владимир Михайлов /34 кг/, Желязко Калчев /50 кг/, Здравко Николов /62 кг/ и Мартин Борбелов /65 кг/. 

Присъствие в турнира имат и възпитаниците на БК „Добрич“ с треньор Стефан Петков. Загуби на старта претърпяха - Томас Алиосман /40 кг/, Александър Киров /59 кг/, Валентин Деянов /65 кг/ и Христо Христов /68 кг/. С успех в своята среща се поздрави единствено Онур Екнур /41,5 кг/, прекършил съпротивата на Шукри Рамзи от Хасково, с което продължава напред в състезанието. Програмата днес предвижда от добричлии по реда на категориите да се изявяват: Даниел Илчев /34 кг/, Христос Христов /43 кг/ и Боян Александров /50 кг/.