Премиерът Борисов и Борис Тадич на учение с бойни стрелби край Шабла

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Република Сърбия Борис Тадич ще присъстват на тактическото учение с бойни стрелби на подразделения от въоръжените сили на България и Сърбия на зенитния полигон „Шабла”, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът Борисов и Борис Тадич на учение с бойни стрелби край Шабла
Учението „Есен 2011” се провежда в периода 24-26 август. В стрелбите участват самолети МиГ-29 и Су-25, и зенитно-ракетни комплекси SA-2 „Волхов”, SA-3 „Нева”, SA-6 „Куб”, SA-8 „Оса”, SA-10 „С-300” и SA-7 ПЗРК „Стрела-2М”.Офицер, планиращ учението, е генeрал-лейтенант Атанас Самандов - командващ на Съвместното командване на силите. Учението се провежда под ръководството на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов. Директор на учението е бригаден генерал Румен Радев - заместник-командир на ВВС, а общ ръководител на стрелбите e командирът на Първа зенитно-ракетна бригада бригаден генерал Ваньо Славеев.

От българска страна в учението и в съвместните стрелби ще участват формирования на Военновъздушните и на Военноморските сили, на Сухопътните войски и на Гранична полиция, а от сръбска страна - формирования за ПВО от състава на Военновъздушните сили на Република Сърбия.

Посрещането на премиера Борисов и президента Тадич на зенитния полигон е в 13.30 ч.