Абитуриентите на ЕГ „Гео Милев” предадоха факела на знанието на следващия випуск

Езикова гимназия „Гео Милев” изпрати официално абитуриентите си снощи на тържествена церемония в концертна зала „Добрич”.

Абитуриентите на ЕГ „Гео Милев” предадоха факела на знанието на следващия випуск



Елитното училище се разделя с учениците от дванадесетите класове на гимназията в трите профила - английски, немски и френски език. Със сълзи на очи преподавателите прегръщаха и пожелаваха „На добър час!” на своите ученици.


Сред официалните гости на тържеството на геомилевци беше кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов.  „Днес е краят на началото и стартът на нещо ново. Бих ви посъветвал от тук нататък да използвате всичко онова, което сте научили до момента, за да търсите, намирате и преоткривате света, такъв, какъвто вие до искате”, с тези думи той се обърна към абитуриентите от Езиковата гимназия в Добрич. Йордан Йорданов им пожела светъл път, много хубави моменти и да сбъдват своите мечти. 


Кметът на Добрич обяви носителите на тазгодишната награда „Йордан Парушев” – това са абитуриентите Петър Цонев и Камелия Пейкова. Те ще получат своите награди официално на редовната сесия на Общинския съвет на 28 май. 


„Скъпи абитуриенти днес за вас, за последен път, бие училищният звънец, разделяте се с ученическите си години, период, който понякога сигурно ви се е струвал труден, но след време ще оцените като един от най-щастливите. Ние вашите учители се надяваме, че времето, прекарано в гимназията е било време на съзряване, обогатяване на вашите знания и опит, което ще ви помогне в по-нататъшните ви желания и стремежи”, каза в тържественото си слово директорът на ЕГ Милена Иванова.


С грамоти бяха наградени изявилите се в науката, спорта и изкуството завършващи ученици.


На церемонията символично беше предаден и факелът на знанието.