Ангел Диков завоюва шампионска титла при юношите

Боксьорът от БК „Добрич“ има реален шанс да участва на европейското

Ангел Диков завоюва шампионска титла при юношите

На шестима състезатели разчита треньорът в БК „Добрич“ Стефан Петков на ринга в Плевен, където преминаха боевете от държавния личен шампионат за юноши /15-16 год./. Добричките таланти завоюваха един златен и два бронзови медала. По реда на категориите умения между въжетата демонстрираха: Алекс Олегов /42 кг/, Раим Сандов /46 кг/, Ангел Диков /48 кг/, Бертан Исмаил /57 кг/, Октай Екнур /60 кг/ и Драгомир Лечев /80 кг/.



Шампион на страната за пореден път стана Ангел Диков. Той записа четири последователни победи, като в първите от тях отказа представителите на БК „Мизия“ /Плевен/, БК „Пирин“ /Благоевград/ и БК „Червен бряг“. В битката за титлата Ангел преодоля по точки с явно съдийско единодушие съпротивата на Александър Петков от АСК „Сливен“. С бронзови отличия в Плевен се задоволиха Алекс Олегов /42 кг/ и Раим Сандов /46 кг/. За отбелязване е, че петима от добричките представители са възпитаници на Спортно училище „Г. С. Раковски“.

Добрите новини за ръководството на БК „Добрич“, с президент Добри Йорданов, са, че Ангел Диков има реален шанс да участва на европейското първенство във възрастта, чийто домакин е Румъния. Добруджанецът в момента провежда подготвителен лагер с националния отбор в столицата. Селекционер на тази формация е Борислав Георгиев. Тренировките преминават на базата на „Локомотив“ /София/, където наставник отскоро е нашата съгражданка Стойка Петрова. Именно на нея се разчита да помогне за по-бързата адаптация на състезателя към обстановката и изискванията от страна на боксовата федерация. Крайното решение за участието на Ан. Диков на ринга в северната съседна държава ще бъде взето от Борислав Георгиев и помощниците му.