Д-р Велизар Енчев от БСП за България: 26 май е нашата Сталинградска битка, в която ще победим

„Ако победим на тези избори, а ние трябва да победим и ще победим, първо се очертават извънредни парламентарни избори и второ на предстоящия местен вот през есента трябва да си върнем държавата от ГЕРБ и да победим феодализма на партията в цялата страна”, заяви кандидатът за евродепутат от листата на БСП за България Велизар Енчев в Добрич.

Д-р Велизар Енчев от БСП за България: 26 май е нашата Сталинградска битка, в която ще победим

Той беше на посещение в града, за да представи пред жителите своята програма и какво ще направи като евродепутат в Европейския парламент. 


Освен кандидатът за евродепутат от листата на БСП за България на срещата в Добрич присъстваха адвокат Светослав Мандиков и народният представител Даниел Йорданов.

 „На 26 май изборът е съдбовен, защото най-после в Европейския парламент трябва да отидат българи, които да защитават националните интереси на България”, заяви адвокат Мандиков. Той призова гражданите когато отидат да гласуват на предстоящите избори да си спомнят за две много наболели теми в последните години. Едната е Истанбулската конвенция, а другата Националната стратегията за детето. „Спомнете си кой защитаваше тази конвенция, кой каза, че няма мърдане и трябва да бъде приета”, каза той.  Според него тази конвенция унищожава българското семейство и традиции. По негови думи присъединяването към Стратегията за детето е подписано още през 2014 година от министър председателя на България Бойко Борисов и председателя на народното събрание Цецка Цачева. „По тази стратегия България вече е получила 97 млн. евро, за да се внедри до края на 2019 година. С тази стратегия се въвежда принципа, че родителят е потенциален насилник на своето дете и той трябва да доказва, че е невинен по отношение на действията за възпитание и образование на рожбата си”, заяви Мандиков. Според него всичко това няма да спре, докато начело стои  партия ГЕРБ.  „10 години погром над България! Затова трябва да отидем всички на 26 май и да гласуваме за БСП с номер 18, но най-вече запомнете с преференция 110”, каза в завършек адвокат Светослав Мандиков. 

„Само сега, само на тези избори, всички граждански организации, социални движения, леви движения, трябва да гласуват с бюлетина номер 18, за да може ГЕРБ да бъде отстранена като туморно образование върху българската политическа карта”, заяви кандидатът за евродепутат от листата на БСП за България д-р Велизар Енчев. 

Според него най-доброто решение на предстоящите Европейски избори е да се изгради единен фронт срещу управляващата в момента политическа партия. Той сподели, че всички партии, които са извън парламента и сега се явяват самостоятелно не само пропиляват малкото гласове на избирателите, но обслужват партия ГЕРБ.  „Неслучайно аз помолих моите приятели от други партии поне тези избори да бъдат прескочени, да направим единен фронт начело с БСП, за да ударим ГЕРБ и да я отстраним от властта. След това всеки може да поеме  по своя път”, каза д-р Енчев.  Той сравни тази си идея със Сталинградската битка през Втората световна война, която е била преломна за изхода на войната. Тогава е имало един фронт и две страни. „На 26 май ситуацията е същата един срещу друг са организираната престъпна група ГЕРБ – мафията, която е  феодализирала цялата страна и от другата страна стои лидера на опозицията, която единствена има потенциала и възможността да свали ГЕРБ от власт”, сподели кандидатът за евродепутат. 

Най-големият подводен камък на тази кампания според него е партия АБВ, защото открадвайки името „Коалиция за България” с помощта ЦИК и Върховния административен съд, присвоявайки старото име на БСП за България, се надява да заблуди хиляди българи, които мислейки си, че гласуват за БСП ще гласуват за АБВ. „Това е много опасен феномен и трябва да бъде разобличен. Това е партия хамелеон, която открадна цветовете на други партийни формации, с цел да вкара в заблуждение избирателите на голямата БСП”, заяви той. 

Д-р Велизар Енчев сподели, че неговите приоритети ако влезе в Европейския парламент ще бъдат три. На първо място той поставя създаването на поста Европейски комисар по демографията, създаване на фонд за демографски застрашените страни в ЕС, който да финансира най-закъсалите страни, от които е и България. На второ място, в рамките на политическия диалог Турция – Европейския съюз, съюзът да излезе с декларация, чрез която да започнат незабавни преговори между Турция и България за изплащането на дълга за тракийските бежанци и на трето място е минималната работна заплата и пенсия за целия Европейски съюз да не бъде под прага на бедността в съответната страна.  

Кандидатът за евродепутат от листата на БСП за България обсъди с граждани и симпатизанти предстоящите избори на 26 май, както и програмата, която предвижда за Европейския парламент.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!