„Добруджа“ капитулира край река Огоста

Добричлии отиват при аматьорите след загубата на терена на „Кариана“ /Ерден/

„Добруджа“ капитулира край река Огоста

След като цяла пролет футболният отбор на „Добруджа“ се движеше по „острието на бръснача“, надеждите за оцеляване във Втора лига се изпариха два кръга преди края на първенството на терена на „Кариана“ в монтанското село Ерден. Добричлии капитулираха в близост до река Огоста, като от следващия сезон ще трябва да се състезават в аматьорската Североизточна трета лига.



Домакините от „Кариана“ надделяха с 2:0 и продължават да вярват в спасението си за сметка на „жълто-зелените“. Колкото до самия мач, 50-ината привърженици на добруджанци, пропътували близо 1000 км до Северозападна България, очакваха далеч по-сериозна битка и отпор от любимците си. Състезателите на „Кариана“ имаха по-ясна идея и план, как да достигнат до успеха, както и се получи на практика.

Домакините откриха резултата в благоприятен за тях момент, а именно в 44-ата минута. Точен от пряк св. удар бе Евгени Игнатов, с което внесе спокойствие сред съотборниците си. Привидно добруджнци заиграха далеч по-активно през второто полувреме, но без желаната ефективност в атакуващ план. Единствено ще се запомни слаб удар в гредата на Росен Кръстев. По-мотивираните домакини решиха всичко в своя полза секунди преди последния съдийски сигнал чрез точен шут на Цветомир Тодоров, за да прибавят ценни три точки към актива си.

Безспорно, отпадането на любимия отбор е болезнено и разочароващо за всеки един привърженик на  футбола. Но то е още по-тежко за най-преданите и обичащи своя клуб фенове, имайки предвид, че в годината на своя вековен юбилей ФК „Добруджа 1919“ ще трябва да води епични битки по села и паланки!