Момичета от Добрич готвиха за посланика на Швейцария и министъра на образованието и науката

Четири талантливи момичета, които учат за готвачи в дуални паралелки по проект “Домино” и шеф-инструктор Виктор Жечев са приготвили специална вечеря.

Момичета от Добрич готвиха за посланика на Швейцария и министъра на образованието и науката

На нея е присъствал швейцарският посланик Мюриел Берсе Коен и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.



Две от момичетата са от Професионалната гимназия по туризъм "П.К.Яворов" в Добрич.

Те са показали кулинарни умения с приготвено четиристепенно швейцарско меню в специална тематична официална вечеря „Кухнята на Швейцария“ в ресторант “Таланти” в София. 


Швейцарският посланик Мюриел Берсе Коен и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев са останали впечатлени от уменията им.

Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич, Нефисе Ахмед от ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров” в Бургас и Илияна Илиева от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня” в Стара Загора са победителки в кулинарния конкурс „Аз готвя най-добре“, организиран през 2018 по проект “Домино”.

Гимназията по туризъм в Добрич се е включила в проект “Домино" през 2016 година. Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова са от 11 г  клас - първият дуален клас в училището по проекта. Това коментира директорът на учебното заведение Нели Апостолова в предаването по БНТ  “"100% будни"”, където са гостували.  


От 2015 година Швейцария подкрепя България за въвеждането на дуално образование. През учебната 2018/2019 година 1 600 ученици в 32 професионални гимназии в 19 града в цялата страна се обучават по дуалната система по общо 12 професии в рамките на проекта, съобщават на страницата си във фейсбук от проект "Домино".