„Калиакра“ взе дербито с човек по-малко на терена

Двата гола за каварненци в Дончево вкара Денис Андреев

„Калиакра“ взе дербито с човек по-малко на терена

Областното дерби от втората фаза на първенството по футбол в Североизточна трета лига – втора 7-ца, между „Устрем“ и „Калиакра“ завърши 0:2 в полза на гостите. Каварненци останаха с човек по-малко на терена още в 7-ата мин., когато изгонен с директен червен картон бе Никола Георгиев. Бранителят спря с нарушение откъсващия се на скорост сам срещу вратаря Виктор Георгиев.



Въпреки че дончевци имаха числено предимство, нападателите в черни екипи с нищо не затрудниха съперниковата врата. Подобна беше ситуацията на игралното поле и през втората част, когато гостите организираха с лекота няколко добри атаки. При една от тях 59-ата мин. Денис Андреев наказа грешка в защитата на „Устрем“ и откри за българското „Каляри“ – 0:1. Нападателят подпечата успеха за своя тим малко преди края на двубоя, когато се разписа за крайното 0:2 след самостоятелен пробив.

В следващия кръг водения от Красен Петков отбор приема в Шабла състава на „Волов“. След този кръг шуменци се изравниха с „Устрем“ /Д/ в класирането, като двата тима са със 17 точки. Последни в таблицата на североизток остават футболистите на „Бенковски“ - 16 т. Дончевци гостуват в края на седмицата именно на терена в Бяла от Русенска област. 

В този XXVIII кръг, но в мач от първата 6-ца, отборът на „Септември“ завърши 0:0 у дома със „Светкавица“ /Търговище/. По този начин тервелчани останаха на пето място в подреждането. На 11 май /събота/ „Септември“ гостува на „Хитрино“.