На три терена в областта започват мачовете за европейската титла по футбол при девойките до 17 години

Откриването е днес на стадион „Дружба“ със срещата между България и Португалия

На три терена в областта започват мачовете за европейската титла по футбол при девойките до 17 години

Европейската титла по футбол за девойки до 17 години ще се решава от днес до 17 май на територията на Добричка област. От УЕФА се спряха на три терена в региона, а именно тези в КК Албена, Каварна и Добрич. За призовите места и медалите в шампионата ще спорят осем тима, сред които е и този на България, придобил право на участие като домакин.




Финалистите са разделени в две предварителни групи, като напред продължават първите два състава в отделните потоци. България попадна в група „А“, където ще се изправи последователно срещу отборите на Португалия, Испания и Дания. Всички срещи на нашите момичета ще се състоят в Добрич, като в състава на „лъвиците“ личи името на местната състезателка Димитра Иванова. Талантливата нападателка се подготвя в ДЮШ на ФК „Добруджа“ под ръководството на Павлин Тодоров.

В група „Б“ ще играят Англия, Германия, Австрия и Холандия. Официалното откриване на надпреварата е днес от 14,00 часа на стадион „Дружба“ с мача между България и Португалия. Малко преди началния съдийски сигнал ще се състои официалната церемония за старта на спортния форум.

За интереса към надпреварата говори факта, че телевизии от цял свят ще предават пряко срещите, като сред тях е Евроспорт. Финалният двубой и короноването на новият шмпион на Стария континент ще стане на 17 май /петък/ от 14,00 ч. на стадион „Албена 1“ край морския бряг.