Ново поколение трактори на изложението „Селското стопанство и всичко за него“ в Дорбич

Новите модели на „Case IH“ от сериите „Quadtrac“, „Steiger“, „Magnum“ и „Puma“ -“Puma CVX“ ще бъдат представени на селскостопанското изложение в Добрич.

Ново поколение трактори на изложението „Селското стопанство и всичко за него“ в Дорбич

Оборудвани със система спомагаща за повишаване на мощността и намаляване разхода на гориво, моделите „Quadtrac“ и „Steiger“ 600 поставят нови исторически върхове в производството на селскостопански машини с максимална мощност от 670 к.с .

 

Тракторите от серия „Quadtrac“  са задвижвани посредством четири независими вериги и два моста с блокаж на диференциалите. Четирите вериги намаляват притъпкването на почвата и дават изключително голямо сцепление на машината с цел извършване на всякакви тежки обработки с минимални последствия върху почвата, което всъщност е една от причините те да са  така атрактивни за земеделците.

 

Другата серия трактори - „Steiger“, която ще бъде представена от фирма „Римекс 1 - Холдинг“ на изложението предлага шест  модела с максимална мощност от 391 до 670 к.с.,  конструирани върху два типа рами - тясна и широка.  Новата серия Magnum от 235 до 340 к.с. използва доказания 8,7 литров двигател, използван при комбайна CASE IH модел Axial Flow 7120 през последните години.

Тези двигатели осигуряват бързо повишаване на мощността, която собствениците на трактори  Magnum са свикнали да използват при тежки условия на работа. Системата  Power Management   осигурява допълнителна мощност от 37 к.с. при транспорт и работа с ВОМ, както и операции с повишени изисквания към хидравликата.  Всички двигатели на презентираните от фирмата ново поколение трактори използват системата за Селективна Каталитична Редукция (SCR) спомагаща за по-ефикасната работа на двигателя, както и значително намаляване разхода на гориво и вредните емисии във въздуха.

 

В новата серия трактори „Puma“ има промени в системата APM. Тя е по-чувствителна към промяната на  натоварването на машината и скоростта на превключване на предавките. Всичко това води до по-висока производителност и по нисък разход на гориво. Подобрено  управление на машината, допълнителна производителност с програмируемите функции и настройки, като например дневници и съвместимостта ISOBUS, осигурени или от вградения в подлакътника AFS Pro 300 или от отделен монитор AFS Pro 600,  може да програмира и управлява до 30 операции в края на полето – всичко това и още е „Puma“.

Многофункционалният лост за управление  и панела с интуитивни органи за управление ICP плюс монитор, който се управлява с докосване на екрана AFS Pro 300, вграждат всички функции на трактора в подлакътника - „ Multicontroller  Drive Logic “       

      
Посетителите на изложението и в частност заинтересованите от новите възможности и качествените решения посредством подобен тип оборудване ще бъдат впечатлени от системи намаляващи  разхода на гориво с до 12% , повишаване ефективната  мощност на двигателя с 15%   и увеличаване на сервизните интервали, като смяна на маслото например. 


Друго предимство на тракторите, които ще бъдат изложени на щанда на фирма „Римекс 1 - Холдинг“ е и системата за автоматичен контрол на производителността (АРМ), която спестява до 24% гориво благодарение правилното синхронизиране на трансмисията с двигателя. Тя е приложима както при работни, така и при транспортни операции.

Независимо от теглената машина докато е активирана АРМ системата операторът единствено трябва да избере желаната скорост.  Освен екстрите за управление и комфорт в кабината тези модели предоставят и улеснение при проверката на всички течности по машината / нивото на маслото в двигателя, трансмисията и хидравликата могат да бъдат проверени от земята /. Новия дизайн на предния капак позволява бърз и лесен достъп до компонентите на двигателя.

Новаторски решения и светлинен напредък в селскостопанската техника за пореден път ще привлекат вниманието на компетентните земевладелци в Добрич и региона.

 

magnum_600

 

traktor2_600