Отново до финал в първенството достигнаха хандбалистите

„Добруджа“ – „Чардафон“ /Гб/ - 30:26 /17:11/

Отново до финал в първенството достигнаха хандбалистите

Мъжкият хандбален тим на „Добруджа“ си осигури участие на финала в първенството на България. Добричлии придобиха право да се борят за титлата след успех с 2-1 срещу състава на „Чардафон“. Третият решителен мач от полуфиналната серия се състоя в зала „Русалка“, а в него домакините се наложиха с 30:26.




„Жълто-зелените“ започнаха по-мотивирано мача и още в началните минути наложиха превес в играта и резултата. Постепенно добруджанци успяха да вземат добра преднина, която в 15-ата мин. достигна пет гола – 10:5. Силните изяви на избраниците на треньора Георги Андреев продължиха до почивката, дошла при резултат 17:11.

Габровските състезатели не изгубиха присъствие на духа и в началото на второто полувреме отбелязаха три безответни попадения, с които намалиха до 17:14. Благодарение на направените смени домакините коригираха играта и мерника си, като срещата се развиваше гол за гол. В 20-ата мин. на втората част добричлии дръпнаха с 24:19, което в голяма степен предопредели крайният изход. В оставащите минути те не допуснаха особени изненади и при последната сирена заслужено ликуваха, като по този начин придобиха право за трета поредна годита да спорят за титлата.

Много силен двубой за добруджанци изнеса възпитаникът на ДЮШ на клуба Михаил Нейчев, забил 9 гола в съперниковата врата. Със същия актив приключи друг талантлив хандбалист – Пресиян Русенов. С по 4 попадения на сметката си останаха капитанът Илиян Илиев, Стилиян Стоянов и Александър Димитров.

Съперник на „жълто-зелените“ в битката за златните медали е действащия шампион „Локомотив“ /Варна/. Първият мач от серията е на 4 май в морската столица, реваншът - в Добрич, а третата заключителна среща евентуално ще е отново в залата на „железничарите“.
За „Добруджа“ играха: Ем. Иванов, Ил. Илиев, Й. Михайлов, Ст. Стоянов, М. Нейчев, Ал. Димитров, Пр. Русенов /В. Петров, Ил. Денев, Яв. Николов, Ст. Евтимов/.