Защитник пропуска гостуването на „Арда“ заради наказание

В групата на „Добруджа“ се завръща нападателят Росен Кръстев

Защитник пропуска гостуването на „Арда“ заради наказание

Футболният отбор на „Добруджа“ се насочва с един отпадащ и един завръщащ се в групата играч днес за Кърджали. Извън сметките за мача на терена на „Арда“, който е от XXVI кръг във Втора лига, остава Николай Николаев. Сърцатият бранител няма да пътува за Южна България, защото е наказан от БФС за една среща заради натрупани жълти картони.




За разлика от него старши треньорът на „жълто-зелените“ Радослав Георгиев ще разчита на Росен Кръстев. Снажният нападател пропусна последните два мача на отбора след като получи сериозен удар в лицето при гостуването на „Царско село“. След травмата в столицата се е стигнало до усложнения, наложили по-дългото отсъствие на тарана от терена. Трайно контузени в добричките редици са Николай Петров и Кристиян Димитров, които тренират по индивидуална програма и не са в оптимално състояние.

Двата тима влизат в утрешната битка, която е с начало 17,00 ч., от различни изходни позиции. Домакините от „Арда“ заемат второ място в класирането и се борят за участие на бараж за елита, а добруджанци се стремят отчаяно да достигнат до оцеляване в професионалния футбол. През пролетта „жълто-зелените“ вече хвърлиха бомбата на стадиона на друг кандидат за Първа лига – „Монтана“, а надежди за достигане до положително развитие не липсват и сега. Ръководството на двубоя е поверено на Ивелин Занев от Русе, подпомогнат от асистентите Владимир Ташков и Мирослав Марков.

Програма за срещите от XXVI кръг във Втора лига - 25.04 /четвъртък/, 17,00 ч.: Струмска слава - Черноморец /Бч/, Поморие - Царско село /Сф/, Пирин /Бл/ - Локомотив /ГО/; 26.04 /петък/, 17,00 ч.: Арда - Добруджа, Литекс - Локомотив /Сф/, Кариана - Монтана; 29.04 /понеделник/, 17,00 ч.: Ботев /Г/ - Лудогорец II; 30.04 /вторник/, 19,00 ч.: ЦСКА 1948 - Несебър.