Добричлията Венцислав Рачев ще подпомогне двойки с репродуктивни проблеми със средства от продажбата на новата си книга

Книгата носи името “Лус”

Добричлията Венцислав Рачев ще подпомогне двойки с репродуктивни проблеми със средства от продажбата на новата си книга

Приходите от продажбата й ще бъдат заделени за фондация "Искам бебе", които подпомагат двойки с репродуктивни проблеми, съобщи авторът Венцислав Рачев за Добрич Онлайн.



Той припомни, че Радина Велчева от Добрич е създателят на националната фондация „Искам бебе”. “Беше ме поканила на тяхно събитие в качеството си на лектор. Тогава чух историите на тези жени, бяха много тъжни”, разказа Венцислав Рачев. Той сподели , че се е запознал с хора, които от 15 години чакат да имат дете. “Стана ми тъжно, исках да им помогна. Бяха толкова благи, че ме накараха да се почувствам като част от тях”, каза той. 

Така добричлията е решил да подпомогне фондацията чрез своя талант и изкуство. Сумата, събрана от продажбата на новата му книга “Лус”, ще бъде дарена на "Искам бебе". 

На 25 април авторът ще представи книгата си в София. Предвидено е на 7 май това да се случи и в родния му град Добрич. Той загатна, че книгата е незавършена, а на представянето й ще стане ясно защо и дали някога ще бъде. 

Венцислав Рачев има и други две издадени книги, но според него “Лус” е най-искрената му. 


Редактори на книгата са Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов, художник на корицата е Веси Пенкова. Издателството е "Библиотека България". 

В превод от испански лус означава светлина. “Лус не е само определен човек. “Лус е всичко, което обичам - природата, приятелите и всичко друго, което ти дава светлина в живота. Да, Лус е жена, но не само”, загатна Венцислав Рачев.

„Лус” не е просто книга, не е само поезия, тя е жива. Лус е всички жени на земята, онези, които умеят да раждат любовта, която ни прави човеци”

В момента 31-годишният добричлия работи като учител във Второ прогресивно училище във Варна.